maja 11, 2015

Arbuzada

Przed nami coraz więcej ciepłych dni, dlatego przyda się przepis na orzeźwiający koktajl z arbuza:) Taki napój będzie najlepszy, gdy do jego przygotowania użyjemy dojrzałego, słodkiego owocu; w przeciwnym razie arbuzadę można dosłodzić. Jej przygotowanie jest banalnie proste, potrzebujemy tylko dwóch składników. Przepis znalazłam tutaj . Smacznego:)

na 2-3 porcje:
kilogram schłodzonego arbuza (zważonego ze skórką),
kilka łyżeczek soku z limonki (do smaku)

Z arbuza wyciągnąć miąższ, pozbyć się pestek i pokroić na kawałki. Składniki koktajlu zmiksować w blenderze.

24 komentarze:

  1. Ale mam już ochotę na arbuza :))
    www.mikrouszkodzenia.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Widziałam dzisiaj arbuza w sklepie i nie kupiłam Głupia :/

    OdpowiedzUsuń
  3. Idealny orzeźwienie :) Pyszne i nie słodkie.

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo prosty i ciekawy pomysł
    wypróbuję:) uwielbiam takie banalne przepisy

    OdpowiedzUsuń
  5. Arbuzada lemoniada :) Gasi pragnienie, wymarzona na upalne dni :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nigdy nie robiłam "arbuzady" z sokiem z cytryny, to dało mi do myślenia :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Arbuz zawsze kojarzy mi się z gorącym latem :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam arbuzy szczególnie w lato ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. aaale kuszące :D

    rilseee.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  10. Lubię jeść arbuzy i ten prosty przepis napewno zaadoptuję!:)

    OdpowiedzUsuń
  11. smakowitości. Uwielbiam dobrze schłodzonego arbuza w każdej postaci:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Latem czesto pijemy takie koktajle z arbuza, są świetne :-)

    OdpowiedzUsuń
  13. Fajny, napoju arbuzowego jeszcze nie piłem :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Fantastycznie smaczny pomysł. Świetny przepis, piękne zdjęcia... och, już tylko chwila mnie dzieli żeby zrobić taką arbuzadę :)

    OdpowiedzUsuń
  15. pysznie i pięknie ...i zdrowo

    OdpowiedzUsuń
  16. Lubię taki napój, też często robię w sezonie upałow, gasi świetnie pragnienie

    OdpowiedzUsuń
  17. orzeźwiająca i pyszna :-)

    OdpowiedzUsuń
  18. Jestem skrytym arbuzoholikiem i kiedy tylko pojawia się sezon arbuzowy jestem w stanie jeść je codziennie. Szczerze uwielbiam. A taką arbuzadę z wielką chęcią bym przygarnęła. Sądzę, że jak raz bym spróbowała to już bym nie chciała pić nic innego :D Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Mniammmm!! Narobiłaś mi smaka:D

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014-2024 Lekcje w kuchni , Blogger